Genieten van mijn gezin
2 keer per jaar gaan we met de kids naar de stad om met ze te shoppen voor de zomer of winter. Natuurlijk krijgen ze tussendoor ook genoeg maar deze 2 keer is echt om weer even de basis in de kast te hebben.

Met 4 van die steeds maar groter wordende pubers is gewoon elke jaar het meeste weer te klein, of eigenlijk zijn zij gewoon te groot want ja die kleding veranderd natuurlijk niet.

Vorig jaar hebben we het geprobeerd om online de kleding te bestellen, wat een drama. 75% kon weer retour omdat het niet naar wens was, zat niet lekker, stond niet zo leuk als verwacht enz. dus dat is eenmalig geweest.

Afgelopen woensdag gingen de winkels weer open dus gisteren in de hozende regen zijn we met de kids richting Almere (waar het zo ongeveer het hardst heeft geregend van heel Nederland) gegaan om de kledingkasten weer even goed te vullen.

Het voordeel van het slechte weer was dat het hartstikke rustig was in de stad en we eigenlijk overal zo door konden lopen.

We lunchen ook altijd even lekker met elkaar, even qualitytime met zijn allen, we vonden deze keer een broodjeszaak waar tafeltjes onder een afdak stonden en daar hebben we doorweekt en koud een heerlijk broodje gegeten.

De afgelopen jaren keek ik eigenlijk zelf nooit naar kleding maar ja allebei zoveel afgevallen, onze kasten konden ook wel wat vulling gebruiken. En wat voelt het lekker als je gewoon in een maatje M past.

Na een dag shoppen met goed gevulde tassen naar huis, iedereen weer lekker in de kleren.

Op de terugweg is de traditie om te eten bij de Mac.

Een tijdje terug had ik in een grap gezegd dat als ik onder de 80 kilo zou wegen we naar de KFC zouden gaan.

Laat ik nou vorige week dit doel bereikt hebben, en zo kon dit mooi in 1 keer. In Lelystad zitten deze 2 gelukkig naast elkaar, dus de kids naar Maccie en wij naar KFC om het daarna “gezellig” in de auto op te eten. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ervan genoten. En vandaag….

Stijf van het vele lopen, want dat wij terug waren hebben Edwin en ik nog een stuk gelopen om wel onze doelen van de dag te halen. En vandaag eten we weer lekker veel groente en drinken we een glas water extra.

Gerookte kip salade.

  • 1/2 komkommer
  • 2 paprika's
  • Kleine ui of sjalot
  • Stuk gerookte kip
  • Bekertje creme fraiche
  • Theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper
  • En lekker veel verse peterselie.


De komkommer in de lengte doorsnijden daarna nog een keer in de lengte doormidden zodat je 4 kwarten hebt. De zaadjes eraf snijden. En dan in plakjes snijden.

De paprika’s, ui en kip in stukjes snijden en alles met de kruiden en creme fraiche door elkaar mengen.

Even een half uurtje in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Een heerlijke gezonde lunch.

Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756