Strijd tegen de kilo's
Wie heeft er geen last van, bijna iedereen hoor je er over. Zeker nu, nu we al een jaar weinig kunnen qua beweging. De routine van naar de sportclub of sportschool gaan is eruit en voor vele is het moeilijk om een andere manier van bewegen te vinden. En het zijn niet alleen maar die sportuurtjes, velen van ons werken nu ook thuis en ja die eetkamertafel of dat bureau boven is niet zo ver. De corona kilo’s vliegen eraan.

En als je dan net als mij kinderen hebt die normaal ook hun leven hebben met school, sport, vriendjes enz. Ook zij kunnen nu weinig en zijn hier meer thuis dan weg. Bij ons met 4 kinderen ouder dan 12 is er altijd wel 1 thuis. Wat voor mij zorgt dat ook in mijn huishouden mijn routine weg is. Ik doe mijn huishouden graag ’s morgens als iedereen de deur uit is. Maar ze gaan niet allemaal de deur uit, ze rollen uit hun bed (als ze daar al uit komen) en ploffen achter die computer of laptop en loggen in. Tussendoor stommelen ze naar beneden voor drinken en iets te eten. Want ontbijten gebeurt op tijden dat het hun het beste uitkomt.

En ik heb het maar losgelaten, het is de strijd niet waard om ze in een ritme te krijgen wat er eigenlijk niet is.

Het is rommelig en het is het heel veel aanpassen voor iedereen. Elke keer als je denkt je ritme weer te hebben gevonden veranderen de “regels” weer.

En hoe graag we er ook tegenaan willen schoppen, meedeinen op de golven geeft uiteindelijk veel minder stress want tegen de richting in willen zwemmen put je uiteindelijk alleen maar uit.

Om tijdens deze rommelige tijden dan toch nog een gezonde maaltijd neer te zetten tussen alle bedrijven door valt niet altijd mee.

Dus hier een recept wat zo op tafel staat en er zitten nog vitamientjes in ook.

Tagliatelle met spitskool en karwijzaadjes

  • Voor 4 personen
  • 300 gram tagliatelle
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram spekreepjes
  • Kleine spitskool
  • 1 ui
  • ½ theelepel karwijzaadjes
  • Pakje slagroom
  • Peper en zout

 

Kook de pasta in ruim kokend water zoals op de verpakking staat.

Als deze klaar is afgieten en afspoelen met koud water.

Snipper de ui en snij de spitskool in reepjes.

Bak de spekjes en ui zacht op niet te hoog vuur ongeveer 5 minuten.

Voeg daarna de spitskool toe en de karwijzaadjes. Bak dit even zodat de kool zachter wordt.

Na 5 minuten de slagroom erbij en dit een beetje laten inkoken (de saus moet wat dikker worden.) Nu even proeven of er nog zout of peper bij moet.

Dan de pasta erdoor roeren en het is klaar.

Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756