afvallen
Het is een struggel. Wat hebben wij (mijn man en ik) er lang over gedaan om onze weg erin te vinden. Nu ik mijn opleidingen heb afgerond en alle puzzelstukjes de puzzel compleet maken lukt het ons wel. De combinatie van bewegen, voeding, ontspanning en slaap is heel belangrijk.

Daarnaast is voor iedereen de caloriebehoefte anders en speelt gedrag ook nog een heel stuk mee.

Ik heb bij mijn opleiding voor voedingscoach al veel geleerd over het gedrag maar omdat ik dat zo interessant vind ben ik nu nog bezig met de opleiding gedragscoach.

Het is zo mooi om te leren hoe alles in elkaar zit en hoe alles met elkaar in verbinding staat.

Hoe je gedrag al gevormd wordt als je kind bent en dat het daardoor ook zo moeilijk kan zijn om gedrag te veranderen. Hoe je brein en gevoel zo niet op 1 lijn kunnen zitten en als dat zo is het ook echt niet lukt om iets te veranderen. En natuurlijk hoe je daarin kan coachen om toch tot verandering te komen.

Gisteren en eergisteren had ik 2 drukke dagen, eergisteren kookfilmpjes opgenomen voor de jogweek van de gemeente. De kinderen die daaraan meedoen krijgen 5 dagen een kookfilmpje in de mail met de ingrediënten lijst om mee te kunnen koken. Echt mijn ding en ik heb er dus ook van genoten. Gisterochtend om 8 uur al lekker onze 4 km gelopen, zo een lekker begin van de dag. En s middags met mijn zoon zijn folderwijk gelopen, even lekker samen kletsend is het zo gedaan. Vanmorgen heb ik online les gehad, 3 uur lang zitten (en dat vind ik best lastig) en in plaats van vandaag onze 4 km lopen zijn we heerlijk naar de sportschool geweest maar dat is niet goed voor de stappen. Het is nu half 7 in de avond waar ik gisteren om deze tijd 20.000 stappen had gedaan zit ik nu op de 8100. Aangezien ik er elke dag minimaal 10.000 wil doen ga ik denk zo nog maar even een rondje om. Hoe zit dat bij jullie? Bewegen jullie elke dag?


1 van de recepten die ik heb gemaakt afgelopen week waren deze preikoekjes. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Een heel fijn weekend geniet van dat dagje extra als je vrij bent.


Gehakt prei koekjes


  • 2 preien
  • 2 eieren
  • 500 gram gehakt
  • Kerriepoeder
  • Zout
  • Peper
  • olijfolie


Snij de prei in ringen. En was deze in het vergiet en laat goed uitlekken.

Giet een beetje olie in de pan.

Bak de prei 5 minuten op niet te hoge temperatuur.

Voeg een eetlepel kerrie toe en wat zout en peper.

Laat daarna de prei een beetje afkoelen.

Kneed in een schaal het gehakt met de prei en de eieren goed door elkaar.

Vorm 18 koekjes van het mengsel. Verhit wat olie in de pan. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar op niet te hoge temperatuur.

Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756