Diploma is binnen
Jeetje er zijn heel wat uren in de opleiding voedingscoach gaan zitten. Heel blij dat ik deze vol lof van de docent heb mogen afsluiten. Ha Vanessa, Complimenten voor je eindopdracht! Heel duidelijk en overzichtelijk wat het prettig maakt om te lezen! Goed om te lezen dat je motiverend te werk gaat tijdens de gesprekken en de klant op een positieve manier blijft stimuleren. Ook goed om te lezen dat het stappenplan realistisch is en dat je goed rekening hebt gehouden met de kleine stapjes. Succes, deze eindopdracht is akkoord! Gefeliciteerd!

Gelukkig ben ik nog niet klaar (volgens mij ben je nooit klaar met leren) de opleiding gedragscoach moet ook nog worden afgerond.

Ik had natuurlijk al mijn diploma’s voor orthomoleculaire voeding en orthomoleculaire voeding bij kinderen, diploma’s waar ik nog steeds heel blij mee ben maar die ook meer aansluiten bij mensen met klachten en die heel gespecialiseerd zijn qua voeding.

 

Ik wilde graag ook een diploma halen voor “gewoon” voedingscoach. Hoe zit het in elkaar via de voeding van de schijf van vijf. En natuurlijk ben ik het niet met alles eens maar is er een wel een heel goede basis.


Ik ben ondertussen bijna 25 kilo kwijt en mijn man 35, deze opleiding heeft daar zeker aan bijgedragen. Daarnaast vind ik de materie van voeding, beweging, ontspanning en slaap gewoon geweldig. Hoe alles met elkaar in verbinding staat. Hoe door te weinig slaap je hormonen zo in de war kunnen worden geschopt. Je lichaam daardoor in totale slaapstand staat om zo alle energie die binnenkomt op te slaan om te kunnen overleven.

Hoe belangrijk ontspanning en bewegen is en hier ook weer om de hormoonbalans zo goed mogelijk te houden.

Hoe je darmen eigenlijk de hersenen van je lichaam zijn, als het daar goed gaat gaat het met jou ook goed.

En dan heb je natuurlijk nog je mindset en gedrag, Er zijn in je hoofd zoveel redenen om niet altijd de goede keuze te maken. De opleiding mindset heb ik al gedaan nu nog het gedrag en ook dit is weer heel interessant. Deze hoop ik in juni af te ronden, lekker voor de vakantie.

Bloemkoolbeignets met pittige saus

Aantal of hoeveelheid: 16 beignets

Ingrediënten

•      500 gram bloemkool 

•      Potje tomatensaus

•      100 gram geraspte kaas 

•      4 M ei(eren)

•      2 theelepels Ras el Hanout 

•      50 gram speltmeel

•      Olie om in te bakken

PITTIGE SAUS

•      2 eetlepels Griekse yoghurt 

•      2 eetlepels roomkaas 

•      2 eetlepels zachte geitenkaas 

•      2 teentjes  knoflook

•      1/2 theelepel cayennepeper

•      Bereiding

1.  Verdeel de bloemkool in roosjes, kook in water met bouillonpoeder 5 minuten. Laat uitlekken en snijd grof, ter grootte van een hazelnoot.

2.  Meng in een kom bloemkool, saus, geraspte kaas, eieren en Ras el Hanout goed door elkaar. Meng er het speltmeel door.

3.  Ik deed er geen zout extra in want ik had oude kaas die was al zout genoeg.

4.  Schep 3 hoopjes in de koekenpan. Bak ze eerst aan een kant 5 minuten op middelhoog vuur, draai ze met behulp van een platte schep voorzichtig om en bak tot ze goudgeel zijn. Niet te donker bakken dat is erg ongezond en niet lekker.

5.  Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar. Cayennepeper is heel pittig dus gebruik niet teveel. Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt!

6.  Serveer op een schaaltje met de saus er apart bij. Warm maar ook koud aanbevolen.

Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756