Tijdens een eggfast eet je minimaal 6 eieren per dag. Bij elk ei eet je een eetlepel vet. Vet als mayo, olijfolie, kokosolie of mct olie. Daarnaast mag je 400 gram kaas per dag.
Dus op maandag heb ik gevast en dinsdag ben ik een dag gaan eivasten.
Het is de bedoeling dat je binnen 30 minuten na wakker worden ontbijt met ei.
Ik heb 2 gekookte eieren gegeten met wat mayonaise. Het viel me op dat ik daar goed vol van zat. Ik was de hele ochtend druk met van alles en eigenlijk was het dat mijn zoon om 13.30 uur kwam vragen wanneer we gingen lunchen anders had ik er nog niet aan gedacht.
Ik heb 2 eieren met 2 eetlepels roomkaas en een beetje vanille gemengd met de staafmixer en dit gebakken in de koekenpan in een eetlepel kokosolie. Dit vond ik verbazend lekker. Ik heb voor recept ideeën de Amerikaanse recepten allemaal vertaald naar het Nederlands.
Ik heb erg veel water gedronken over de hele dag.
S avonds heb ik weer 2 eieren gemengd met roomkaas, dit keer geen vanille erdoor maar wat peper en zout. Hier een omelet van gebakken en toen ik deze om draaide in de pan heb ik er geraspte cheddarkaas op gestrooid en dichtgeklapt. En een paar blokjes kaas erbij. Een bord vol wat ik amper op kreeg.
In Amerika doen ze het 3 tot 5 dagen achter elkaar, ik heb het nu 1 dag gedaan.
Mijn ervaring is dat het me meeviel en volgende keer wil ik het 2 dagen doen om te kijken of dat ook goed bevalt.
Keto Buffalo Pasta
TOTALE TIJD
13 minuten
PORTIES 1
INGREDIENTEN
Voor de noedels:
2 eieren
1/2 theelepel geperste knoflook of knoflookpoeder
1,5 ons roomkaas
Snufje zwarte peper
Voor de saus:
1 eetlepel boter
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 ons mascarpone
1 theelepel sambal
INSTRUCTIES
Hoe de noedels te maken:
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Vet een 8x8 pan zeer goed in..
Mix vervolgens twee eieren, knoflook, roomkaas en zwarte peper. Mix tot het mengsel goed gemengd is.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Bak op 180 graden gedurende 9 minuten of tot de eieren klaar zijn. Haal uit de oven.
Haal het mengsel voorzichtig met een spatel uit de pan zodat je een stevig vel noedels hebt.
Rol vervolgens voorzichtig op. Snijd in stukjes, zo dun of breed als je wilt voor je noedels. Rol de noedels uit nadat ze zijn gesneden.
Nu om de saus te maken: voeg de boter, Parmezaanse kaas, mascarpone en sambal toe aan een kleine magnetronbestendige kom.
Magnetron in stappen van dertig seconden, tussendoor roeren.
Zodra de saus is gesmolten en geroert. Voeg voorzichtig toe aan de noedels!
Contact