Is wandelen alleen genoeg om aftevallen?
Nee, dat werkt zeker niet voor iedereen, natuurlijk als jij nu een leefstijl hebt van weinig bewegen en je gaat dan elke dag een half uur wandelen zal dit zeker verschil maken. Alleen extra bewegen en niets aanpassen in je voeding zal op de lange termijn niet veel effect hebben. Je zal dan steeds langer en verder moeten lopen om effect te houden.

Maar andersom is ook niet altijd goed.

Als je gaat afvallen zonder te bewegen dan kan je je spieren aantasten.

Je moet dus goed opletten wat je eet als je gaat afvallen.

Spieren hebben eiwitten en vetten nodig om te kunnen groeien en je lichaam heeft dit nodig om je vet (ja, dat klinkt raar he) te verbranden.

Als je dan bijvoorbeeld gaat lijnen door light producten te gaan gebruiken dan mis je deze 2 ingrediënten vaak. Zo min mogelijk bewerkte volle producten zijn mij inziens een stuk beter voor je lijf.

 

Als je een half uur rustig wandelt verbruik je ongeveer 150 calorieën. Maar als je elke dag loopt en dus steeds wat harder gaat en dus ook verder wandelt verbruik je natuurlijk ook meer.Uit onderzoek is ook gebleken dat wandelen voor betere doorstroming van je bloedvaten zorgt en helpt je botten stevig te houden. Ook pept wandelen de doorbloeding in de hersenen op. Dat betekent meer zuurstof naar je hersenen en dat is goed voor je concentratie. Ik begin de dag daarom het liefst met lopen. Ook wijst onderzoek erop dat wandelen weerstand verhogend werkt. Een half uur wandelen per dag blijkt de activiteit van immuun cellen te verhogen. Tel daar nog bij op dat door het zonlicht je huidvitamine Daan kan maken. Dus wandelschoenen aan en gaan!


Ik zelf ben in December op tweede kerstdag begonnen met lopen. Dat was toen ruim een half uur en dan liep ik 2, 5 km. Nu loop ik elke dag 4 km en 3 van de 7 dagen ben ik begonnen met hardlopen. Ik geniet echt van mijn loopje, al heb ik echt niet altijd zin. Maar eenmaal thuis ben ik dan toch trots dat ik ben gegaan.

Afgelopen weekend was mijn dochter jarig dus best wat dingen gegeten en gedronken die niet heel gezond zijn maar wel heel lekker. Dus het rondje hardlopen ging een stuk minder lekker als anders, als ik er dan thuis achter komt dat ik niet eens zo een slechte tijd heb gelopen dan kan ik daar echt trots op zijn.

 

Wil jij weten hoe je je leefstijl kan veranderen? Wil je weer lekker in je vel zitten?

Bel of app me dan maken we een vrijblijvende afspraak om te kijken of ik wat voor je kan betekenen.

Courgettesoep

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 bakje kruidenkaas
  • 1 theelepel zout (eerst proeven en dan pas toevoegen naar smaak!)
  • vers gemalen peper

Was, droog en snijd de courgettes in blokjes en snipper de ui.

Verwarm de olijfolie in een pan op een matig tot middelhoog vuur en laat hierin de courgettes en ui 5 minuten bakken.

Roer zo nu en dan om.

Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

Verkruimel de kruidenkaas in de bouillon en pureer de soep met een staafmixer.

Proef en pas dan voeg je naar smaak wat extra peper en zout toe.

Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756