Jeetje wat een cijfers
Onze zoon moet voor zijn opleiding een stageplan schrijven. Omdat het een sportopleiding is was hij aan het kijken hoe de percentages zijn qua overgewicht in Nederland. Wisten jullie dat 50%!!! van de bevolking van 18 jaar of ouder te zwaar is? Ik schrok hier echt wel van. 13,9% hiervan heeft ernstig overgewicht.

Nu hoorde ik tot een paar maanden terug ook bij de groep van 13,9% met mijn bijna 100 kilo was ook ik veel te zwaar.

Ook is te zien dat het percentage met overgewicht de laatste jaren stijgt.

Maar waar zal dat nou door komen?

Heb je het te druk? Eet je verkeerd? Beweeg je te weinig? Slaap je wel genoeg?

Of herken je bovenstaande allemaal wel? Het is inderdaad een combinatie van bovenstaande maar ja hoe pak je dat nu aan?

Na een drukke dag geen zin meer om te koken dus even makkelijk een broodje of patatje, de groente komt morgen wel weer. En ach als je dan toch al niet gezond hebben gegeten dan hoeft dat rondje lopen vanavond ook niet. En dat gaat van 1 dag in de week naar 2 en 3 enz. We hebben het ook druk vaak allebei een baan, huishouden, in het weekend wat leuks doen. En als er dan ook nog kinderen zijn wordt het nog drukker. Hoe maak je in al die drukte nou ook nog tijd om gezond te eten en te ontspannen.

Daarnaast kunnen ook je hormonen helemaal door de war zijn, ja ook bij mannen. Hierdoor kan je nog zo je best doen maar er gaat geen gram vanaf.

Ik zorg dat ik elke dag een uur beweging heb en dat is dan of buiten een stuk lopen of een uurtje naar de sportschool. Even een uurtje voor mezelf of samen met partner of vriend/vriendin. Het is goed voor de spanning in je lijf en dat volle hoofd. Bewegen zorgt ervoor dat je je hoofd leeg maakt en je lichaam nadien weer lekker kan ontspannen.

Daarnaast kunnen ook je hormonen helemaal door de war zijn, ja ook bij mannen. Hierdoor kan je nog zo je best doen maar er gaat geen gram vanaf. Dit komt omdat de balans in je voeding weg is.

Hoe je dit nu allemaal doorbreekt?

Maak een vrijblijvende “op weg naar een nieuwe leefstijl” afspraak. Dan kijken we samen wat voor jou het beste traject is.

Patat van Courgette

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 65 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bedek een ovenplaat met bakpapier of vet een ovenschaal in.

Snijd iedere courgette vier keer door de helft in de lengte, zo krijg je 8 lange reepjes uit iedere courgette. Snijd vervolgens alle courgette reepjes doormidden, zodat je 16 reepjes uit iedere courgette kunt halen.

Doe de eieren in een kom.

Doe in een aparte kom de geraspte Parmezaanse kaas, knoflookpoeder en de zwarte peper door elkaar.

Dip ieder courgette reepje in het eimengsel en dip vervolgens het reepje goed in de Parmezaanse mix, zodat het alle zijdes van het reepje bedekt zijn.

Leg de reepjes zij aan zij op de bakplaat of in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de reepjes niet tegen elkaar aan liggen.

Bak de reepjes 15-20 minuten. Draai de reepjes halverwege een keer om zodat alle zijdes mooi bruingoud en crispy worden.

Lekker met kip of een hamburger met gebakken champignons.


Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756