Ook zo een heerlijke vakantie gehad?
Wij wel, heerlijk genoten van een paar dagen weg in eigen land. Een heerlijk 10 persoonshuis gehuurd in Baarle Nassau wat een prachtige omgeving en wat was er veel te doen, we moeten zeker nog een keer terug. De bedden waren opgemaakt dat we aankwamen en handdoeken lagen klaar dus dat scheelt thuis weer een berg was.

Ook genoten van lekker en “verkeerd” eten. Elke ochtend ontbijt met heerlijke verse witte tijgerbollen en elke avond uit eten. Ik heb in de vakantie geen rekening gehouden met wat ik heb gegeten, ik heb genoten van al het lekkers maar merk wel dat mijn lijf wat minder blij was met deze manier van eten.

Voor mij was het ook een uitdaging omdat er voor het eerst 2 kinderen van ons na 1 nacht weer samen naar huis gingen en daar 3 dagen met zijn tweeën te waren. Dan merk ik pas echt hoe een control freak ik ben en hoeveel beren ik op de weg zie. Dit heb ik naar de kinderen ook uitgesproken.

Zoveel zorgen gemaakt. Mijn dochter net 3 maanden haar rijbewijs en een auto en dan het hele land door in 2 dagen. Gelukkig was haar terugrit na het avondeten wat rustiger op de weg dan op de heenreis. Maar natuurlijk ging dat prima net als de dagen samen thuis. Mijn dochter heeft de eerste dag andijviestamppot gemaakt (dat had ik dus echt niet verwacht), de was was gedaan. Dat we thuiskwamen was alles opgeruimd en zelfs de benedenverdieping gedweild. Wat een heerlijke thuiskomst. Want normaal kan ik elk jaar gelijk aan de bak omdat de katten er toch een puinhoop van maken ook als je er niet bent.

Echt heerlijk dus 2 wassen gedraaid en ik was klaar om nog een heerlijk weekje thuis te genieten van niets. Wel weer even mijn voeding aangepast.

Ik ging na mijn vakantie op de weegschaal staan en in een week!! Was er 3 kilo bij gekomen, maar die ‘aangevreten” kilo’s zijn er ook zo weer af. Na 3 dagen weer veel water drinken, sportschool en wat gezonder eten zit ik weer op gewicht.

Zullen we dit schooljaar dan weer een gewoon schooljaar krijgen? Gewoon lekker op school. IK hoop het.

Hier onder nog een heerlijk simpel en snel nasi recept.

Shoarma nasi

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 •            300 gr zilvervliesrijst
 •            1 ui
 •            2 teentjes knoflook
 •            3 cm gember
 •            2 rode paprika’s
 •            1 groene paprika
 •            zonnebloemolie
 •            1 el tomatenpuree
 •            400 gr shoarmavlees
 •            1 el sojasaus
 •            1 el ketjap manis
 •            1 el sambal oelek
 •            handje bladselderij

Bereidingstijd: 30 minuten


Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer daarna door en laat iets afkoelen. Beter nog: kook de rijst alvast de dag ervoor.

Hak de ui, knoflook en gember helemaal fijn. Of gooi alles in een hakmolentje en laat die het werk doen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

Verhit een hapjespan of wok en fruit het ui-knoflook-gembermengsel een aantal minuten in 2 el zonnebloemolie tot het lekker begint te geuren. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut mee.

Voeg het shoarmavlees toe en roerbak een minuut of 5. Voeg de laatste minuut de blokjes paprika toe en roerbak mee. Dan komt de zilvervliesrijst erbij en ook die roerbak je een paar minuten mee.

Breng het geheel op smaak met sojasaus, ketjap manis en sambal oelek. Verwarm het geheel nog even goed door op laag vuur terwijl je af en toe roert. Hak de bladselderij grof en roer die op het laatst erdoor.

Contact

stuur mij een berichtje

Hertog Albrechtstraat 443
Bovenkarspel
Telefoon: 06-40213756